Gestoomde krab kipgehakt-balletjes
AllerHande september 2000
Ingrediënten
- 2 cm gember verse
- 1 teentje knoflook
- 200 g kipfilet
- 2 eetlepel(s) maizena
- ½ ei middel groot
- 1½ eetlepel(s) vissaus pot à 200 ml
- 2 takjes koriander
- 1 blikje surimi flake style 170 g
- chilipeper uit de molen
Instructies
- Gember schillen.
- Knoflook pellen.
- Kipfilet in reepjes snijden, met gember en knoflook in keukenmachine fijnmalen.
- Maïzena, ei en vissaus erdoor mengen.
- Koriander erboven fijnknippen.
- Surimi laten uitlekken, in reepjes snijden en door kipmengsel mengen.
- Op smaak brengen met chilipeper.
- Met vochtige handen van kipmengsel ca. 20 balletjes vormen.
- In pan laagje water aan de kook brengen.
- Stoommandje boven kokend water hangen.
- Kipballetjes voorzichtig erin leggen en in ca. 8 minuten gaar stomen.
- Balletjes warm of koud serveren met chilisaus (fles).