Gimbal Oedang Croquant

gebakken garnalenkoekjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • dikke santen
  • zout naar smaak
  • 4 rode uien
  • 2 witte uien
  • 10 eetlepel(s) rijstemeel
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel koenjit
  • ½ theelepel trassi

Instructies

  • Ontdoe de kleine garnalen van de kop.
  • Leng het meel aan met water en dikke santen.
  • De kruiden worden fijngestampt, voeg hierbij de garnalen en het beslag.
  • Maak in een wadjan 2 kopjes olie warm, doe nu een soeplepel van dit beslag heel dun in de verwarmde olie en laat de gimbal krokante worden.
  • Het aangelengde meel moet zo dik zijn als pannenkoekbeslag.
  • Men kan er ook wat fijngesneden uitjes en bieslook aan toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gimbal of rempejeh kan ook van fijne teri gemaakt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koek / Koude Hapjes / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Indonesië