Gingami-yaki

geroosterde vis
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 scholfilets 300 gr
  • 300 gram zalmforelfilets
  • 12 grote garnalen
  • 3 eetlepels mirin of zoete sherry
  • Japanse sojasaus
  • 1 groene paprika
  • 4 shii-take paddestoelen
  • 300 gram Somen-noedels eventueel Chinese eiermie
  • 1 klein ei
  • 1 eetlepel dashi bouillon
  • olie
  • ½ komkomer
  • 1 citroen

Instructies

  • Verwarm de barbecue of grill voor.
  • Leg de scholfilets op een bord, snijd de zalmforelfilet in even grote repen
  • en maak de garnalen schoon.
  • Vermeng de mirin met evenveel sojasaus, schenk dit over de vis en laat 1/2
  • uur marineren.
  • Maak de groene paprika schoon, snijd die in de lengte in achten en halveer
  • de stukken.
  • Maak de shii-take schoon.
  • Verdeel de vis, garnalen, paprika en paddestoelen over 8 grote houten
  • roosterpennen en rooster ze boven houtskool onder keren en bestrijken met
  • de marinade 8 minuten.
  • Bestrooi met zout en paprikapoeder.
  • Kook van tevoren de Somen-noedels in ruim kokend water 8 minuten, stort
  • ze in een vergiet, spoel ze koud en zet ze in koud water tot gebruik weg.
  • Klop het ei los met een garde, voeg de bouillon en een snuf zout toe en bak
  • in een ingevette koekepan een dunne omelet aan beide kanten, rol die op en
  • snijd hem koud in reepjes.
  • Snijd de komkommer in stukken van 4 cm en deze in 8 partjes.
  • Verdeel met een schuimspaan de somen over 4 kommetjes en garneer met
  • omeletreepjes en komkommerstukjes.
  • Geef er de rest van de komkommer apart bij, op een schaaltje met de
  • citroenkwart voor de vis.
  • Serveer er de sojasaus in kleine schaaltjes bij
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Japan