Gingami-yaki
geroosterde vis
Ingrediënten
- 4 scholfilets 300 gr
- 300 gram zalmforelfilets
- 12 grote garnalen
- 3 eetlepels mirin of zoete sherry
- Japanse sojasaus
- 1 groene paprika
- 4 shii-take paddestoelen
- 300 gram Somen-noedels eventueel Chinese eiermie
- 1 klein ei
- 1 eetlepel dashi bouillon
- olie
- ½ komkomer
- 1 citroen
Instructies
- Verwarm de barbecue of grill voor.
- Leg de scholfilets op een bord, snijd de zalmforelfilet in even grote repen
- en maak de garnalen schoon.
- Vermeng de mirin met evenveel sojasaus, schenk dit over de vis en laat 1/2
- uur marineren.
- Maak de groene paprika schoon, snijd die in de lengte in achten en halveer
- de stukken.
- Maak de shii-take schoon.
- Verdeel de vis, garnalen, paprika en paddestoelen over 8 grote houten
- roosterpennen en rooster ze boven houtskool onder keren en bestrijken met
- de marinade 8 minuten.
- Bestrooi met zout en paprikapoeder.
- Kook van tevoren de Somen-noedels in ruim kokend water 8 minuten, stort
- ze in een vergiet, spoel ze koud en zet ze in koud water tot gebruik weg.
- Klop het ei los met een garde, voeg de bouillon en een snuf zout toe en bak
- in een ingevette koekepan een dunne omelet aan beide kanten, rol die op en
- snijd hem koud in reepjes.
- Snijd de komkommer in stukken van 4 cm en deze in 8 partjes.
- Verdeel met een schuimspaan de somen over 4 kommetjes en garneer met
- omeletreepjes en komkommerstukjes.
- Geef er de rest van de komkommer apart bij, op een schaaltje met de
- citroenkwart voor de vis.
- Serveer er de sojasaus in kleine schaaltjes bij