Glace à la crème

roomijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ¾ l slagroom
  • 7 eidooiers
  • 220 g suiker
  • 1 vanillestokje

Instructies

  • Doe de room in een pannetje en voeg het in de lengte doorgesneden vanillestokje toe.
  • Laat de room op zacht vuur lauwwarm worden, laat 10 minuten trekken en neem het stokje er weer uit.
  • Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie schuimig en licht van kleur is.
  • Voeg in kleine hoeveelheden de lauwe room toe terwijl men blijft roeren.
  • Verwarm op zacht vuur de compositie onder voortdurend roeren tot 85 º C.
  • Zet de pan dan onmiddellijk in een grote pan met koud water om schiften te voorkomen.
  • Laat de compositie onder vaak roeren volledig afkoelen en vries ze in, in de sorbetière.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Frankrijk