Glace à la merinque et à chartreuse
ijs met schuim en chartreuse
Ingrediënten
- 2 eetlepel(s) groene chartreuse
- 4 dl slagroom
- 200 gram gekonfijte engelwortel
- enkele druppels groene kleurstof
- 175 gram poedersuiker
- 12 schuimpjes
- 6 ei
Instructies
- Doe de dooiers met de poedersuiker in een pan en klop tot het licht en schuimig is.
- Meng er dan goed de chartreuse door.
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg enkele druppels groene kleurstof bij het eimengsel.
- Meng er goed door en werk er de slagroom door.
- Hak de engelwortel zeer fijn en voeg de helft bij de créme.
- Doe in een vorm en laat in de vriezer stijf bevriezen.
- Hou evenveel schuimpjes apart als er eters zijn.
- Vul een metalen vorm met de helft van het ijs en druk vast aan.
- Geef hierover de rest van de engelwortel.
- Breek de rest van de schuimpjes ggrof en deponeer ze op de engelwortel.
- Vul aan met de rest van het ijs.
- Zet terug in de vriezer.
- Omring het ijs voor serveren met de achtergehouden schuimpjes.