Glace au thé

thee-ijs
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 koffielepels thee
  • 150 gram suiker
  • ½ deciliter slagroom
  • ½ liter melk
  • 1 eetlepel rum
  • 3 ei

Instructies

  • Klop de eierdooiers met suiker tot het mengsel schuimig en licht van kleur is.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Haal van het vuur en doe de thee erin.
  • Laat 10 minuten trekken.
  • Zeef de melk en schenk onder langzaam kloppen bij het eimengsel.
  • Schenk hier de slagroom en rum bij.
  • Verwarm de crème op een zacht vuur tot hij indikt.
  • Haal de pan dan onmiddelijk van het vuur.
  • Laat afkoelen en vries het mengsel in de sorbetière in.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën IJs / Nagerecht - Dessert