Haring in citroenmarinade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 schoongemaakteharingen
  • 3 eetlepel(s) rijstazijn
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 2 eetlepel(s) saké of droge sherry
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • maïzena
  • olie om te frituren
  • dunne schijfjes citroen als garnering

Instructies

  • Snijd de koppen van de haringen en kKerf de vissen aan één kant 3-4 keer
  • diagonaal.
  • Vermeng de azijn, de sojasaus, de saké en het citroensap goed, druppel het
  • over de vissen en laat ze op een koele plaats 15 minuten marineren.
  • Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.
  • Wentel de vissen in de maïzena en bak ze 5-10 minuten in de olie.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken en garneer ze met schijfjes citroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis
Land van herkomst Japan