Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 rode peper fijn gesneden
- 500 ml water
- 1 blokjes kippenbouillon
- 5 trostomaten in blokjes gesneden
- 1 blik zwarte bonen 400 gr.
- 1 groene paprika in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
- 4 kippenpoten
- 70 gram tomatenpuree
- 2 tl komijnpoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
- ½ ananas
- 300 gram witte rijst
- 1 el maizena
Instructies
- Giet de zwarte bonen op een zeef en spoel ze af.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, en peper circa 2 minuten
- Snijd met een scherp mes het vel van de kip in en bak de kip in circa 3 minuten om en om bruin.
- Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee onder goed roeren.
- Voeg de tomaten, zwarte bonen en de bouillon toe en roer goed door.
- Breng op smaak met komijn, zout en peper.
- Breng de kip aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten garen.
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
- Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de kip.
- Kook circa 2 minuten goed door.
- Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes.
- Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de ananas door de kip.