Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 stengels citroengras sereh, buitenste bladeren verwijderd en de rest fijngesneden
- 2 eetlepel(s) arachideolie
- 2 groene pepertjes fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngesneden
- ½ bosje wortelen geschild en in dunne schuine plakken
- 3 dl visbouillon van 1 tablet
- 4 dl kokosmelk
- 1 volle tl trassie
- 1 pond tijgergarnalen vers of diepvries (dan ontdooid) en darmkanaaltje eruitgehaald
- 1 pond stevige witvis bv kabeljauw, zeeduivel of zeewolf, in stukken
- 3 lentje-uitjes in schuine stukjes
- rasp en sap van 1 limoen
- fijngesneden bieslook
Instructies
- Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de pepertjes en het citroengras.
- Voeg de knoflook en wortel toe bak even mee, blus af met bouillon, kokosmelk en trassie en breng tegen de kook.
- Laat dit een minuut of 10 sudderen zodat het iets inkookt.
- Dan de vis in de kokossaus en laat een minuut of 5 sudderen tot ze niet meer doorschijnend is.
- Voeg de garnalen - evt de schelpdieren - en de lente-uitjes toe en laat die in ca 4 minuten gaar worden in de saus; roer er de limoenrasp en sap door en de bieslook en breng evt nog op smaak met peper, zout of sojasaus.