Indische visstoofpot met sereh en kokosmelk

Indische visstoofpot met sereh en kokosmelk

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 stengels citroengras sereh, buitenste bladeren verwijderd en de rest fijngesneden
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 2 groene pepertjes fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • ½ bosje wortelen geschild en in dunne schuine plakken
  • 3 dl visbouillon van 1 tablet
  • 4 dl kokosmelk
  • 1 volle tl trassie
  • 1 pond tijgergarnalen vers of diepvries (dan ontdooid) en darmkanaaltje eruitgehaald
  • 1 pond stevige witvis bv kabeljauw, zeeduivel of zeewolf, in stukken
  • 3 lentje-uitjes in schuine stukjes
  • rasp en sap van 1 limoen
  • fijngesneden bieslook

Instructies

  • Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de pepertjes en het citroengras.
  • Voeg de knoflook en wortel toe bak even mee, blus af met bouillon, kokosmelk en trassie en breng tegen de kook.
  • Laat dit een minuut of 10 sudderen zodat het iets inkookt.
  • Dan de vis in de kokossaus en laat een minuut of 5 sudderen tot ze niet meer doorschijnend is.
  • Voeg de garnalen - evt de schelpdieren - en de lente-uitjes toe en laat die in ca 4 minuten gaar worden in de saus; roer er de limoenrasp en sap door en de bieslook en breng evt nog op smaak met peper, zout of sojasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Vis
Land van herkomst Indonesië