Indische zoetzeure sambal Goring

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram restjes gaar vlees of kip
  • 4 eetlepels ui gesneden
  • 2 tenen knoflook gesneden
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 theelepel trassi
  • 4 eetlepels asemwater
  • 3 theelepel javaanse suiker
  • ½ dl azijn ongekruide
  • olie
  • zout

Instructies

  • Snijd vlees of kip in blokjes.
  • Wrijf ui, knoflook, trassi en sambal met wat zout tot een brij.
  • Fruit dit in olie tot de uien geel zijn.
  • Voeg vlees of kip toe en bak dit even mee.
  • Doe er dan het asemwater bij en laat dit dan ca. 5-6 min. stoven.
  • Voeg dan de suiker en azijn toe en kook alles tot de suiker opgelost is.

Magnetron:

  • Verwarm 3 eetlepels olie in een magnetronschaal van tenminste 2 liter inhoud onafgedekt ca. 2 min. op 100%.
  • Roer de fijngewreven massa erdoor en verwarm onafgedekt 2 à 3 min. op 100%.
  • Voeg het vlees toe met het asemwater en verwarm dit onafgedekt 2 min. a 3 min. op 100%.
  • Roer de suiker en azijn erdoor en verwarm alles nogmaals onafgedekt in 2 a 3 min. op 100%.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Gevogelte / Kip / Magnetron koken / Saus / Vlees
Land van herkomst Indonesië