Italiaans stoofpotje met tagliatelle
(uit me kookschrift)
Ingrediënten
- 800 gram rundvlees in blokjes van 3 cm
- geraspte schil van 1 sinaasappel
- 150 gram pancetta of gerookte spekblokjes
- 2 fijn gesneden uien
- 5 teentjes knoflook
- 2 gedroogde rode pepers
- 100 gram winterwortel in plakjes
- halve prei in ringen
- 1 stengel bleekselderij
- 3 eetlepel(s) boter
- 1 eetlepel(s) tomatenpuree
- 6 takjes rozemarijn
- 2 dl bouillon
- 3 dl rode wijn
- 1 eetlepel(s) bloem
- 300 gram tagliatelle
- 1 eetlepel(s) bloem
Instructies
- Bak het spek op een laag vuur krokant.
- Voeg de ui, knoflook, peper, wortel, prei, bleekselderij toe en bak 10 minuutjes zacht mee.
- Haal de spek en de groente uit de pan.
- Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels boter.
- Bestrooi het vlees met zout en peper en bak op een hoog vuur bruin.
- Voeg de tomatenpuree en het spek-groentemengsel toe, bak dit nog kort mee.
- Voeg de sinaasappelrasp, de rozemarijn, rode wijn en bouillon toe en breng alles aan de kook.
- Doe een deksel op de pan laat het gerecht op een laag pitje stoven ( 3uur) tot het vlees uit elkaar valt.
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Als het vocht te dun is roer dan papje van bloem erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Erg lekker erbij een goede rode huiswijn