Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kalkoenpoot
- 1 chorizoworst
- 250 gram spekblokjes
- 12 gamba’s
- 260 gram rijst
- 2 uien
- 1 paprika diverse kleuren
- 2 tenen knoflook
- tijm
- 2 kl paprikapoeder
- 1 kl kurkuma
- 1 kl korianderpoeder
- 1 ltr kippenbouillon
- 1 blik tomatenblokjes
- cayennepeper
- 2 dosis saffraan
- 3 eetlepel(s) citroensap
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaaltje.
- Snijd de chorizo over de lengte in vieren en snij ze dan in blokjes.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Zet een braadpan met een scheut olijolie op hoog vuur en braad de kalkoenpoot aan en alle zijden.
- Voeg paprikapoeder, kurkuma, koriander, zout en peper toe.
- Laat even meebakken zodat ze hun smaak kunnen afgeven.
- Zet het vuur lager, doe het deksel op de pan en laat rustig gaar stoven.
- Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin de spekjes en de chorizoblokjes.
- Schep ze uit de pan en bewaar ze.
- Bak de scampi’s aan beide zijden.
- Voeg eventueel een scheutje olie toe.
- Haal ze uit de pan en bewaar.
- Jambalaya met kalkoen en zeevruchten
- Doe een scheut olie in de pan en fruit de uien en paprika.
- Voeg de rijst toe en laat deze de olie absorberen.
- Voeg dan de tomatenblokjes toe.
- Voeg het citroensap toe en voeg wat bouillon toe.
- Laat op niet te hoog vuur garen.
- Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
- Als de rijst gaar is voeg dan de scampi’s, chorizo en spekjes toe.
- Haal de kalkoenpoot uit de pan en snijd het vlees van het bot.
- Snijd het vlees klein en voeg toe aan de jambalaya.
- Verdeel de jambalaya over de borden.
Voedingswaarden
Calories: 1032 kcal