Japanse Hapjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Kleine koekenpan

Ingrediënten

  • 100 g sushirijst
  • 1 bak shii-takes paddestoelen, ca. 100 g
  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 2 eetlepel(s) sherry
  • 2 eieren
  • mespunt wasabipoeder
  • 4 takjes selderij zakje à 50 g
  • 50 g Hollandse garnalen bakje à 100 g
  • 1 eetlepel(s) boter of margarine
  • 3 nori-vellen geroosterd zeewier

Instructies

  • Sushirijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Shii-takes schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Plakjes 2-3 minuten koken in suiker, sojasaus en sherry.
  • Shii-takes laten afkoelen.
  • Eieren loskloppen met mespunt wasabipoeder.
  • Selderij fijn knippen.
  • Selderij en garnalen door ei roeren.
  • In kleine koekenpan boter verhitten.
  • Dikke omelet bakken van ei.
  • Omelet laten afkoelen.
  • Omelet in 6 stukjes snijden.
  • Norivellen in vieren delen.
  • Sushirijst in 12 porties verdelen.
  • Porties samendrukken tot ovaalvormig bolletje en op nori leggen.
  • Shii-takes over 6 rechthoekjes verdelen.
  • Omelet over andere rechthoekjes verdelen.
  • Tot serveren koel bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Rijst / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan