Kabeljauw met botersaus en 3-kleuren groente

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 200 gram doperwten
  • blik mais
  • 2 wortelen
  • beetje suiker
  • 700 gram aardappels
  • 1 eetlepel zout
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel maizena
  • nootmuskaat
  • peper
  • 0,5 kopje water of melk

Instructies

  • Bestrooi de stukken kabeljauw met 1 eetlepel zout en stop deze ca 2 uur in een plastic zak en leg ze in de koelkast.
  • Snij de wortelen in kleine blokjes en kook ze met wat suiker.
  • Kook de diepvries-erwten (doperwten niet koken).
  • Doe de mais, worteltjes en erwten in 1 pannetje.
  • Kook de aardappelen.
  • Laat de kabeljauw in de roomboter in 15 minuten zachtjes garen.
  • Maak ondertussen een mengsel van maizena met het water of de melk.
  • Schep de kabeljauw uit de pan en maak met het maizenamengsel de boter tot een romige saus.
  • Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis