Köfte

(lams- of rundergehakt in knoflooksaus)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram runder- of lamsgehakt
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • Turkse kofte-kruiden poeder
  • peper & zout

Knoflooksaus:

Instructies

  • Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de
  • gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks köftepoeder, zout en
  • royaal peper goed met elkaar.
  • Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord.
  • Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer
  • beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en
  • melk erbij.
  • Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen.
  • Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout.
  • Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed
  • door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur.
  • Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Witte bonen passen hier uitstekend bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije