Köfte
(lams- of rundergehakt in knoflooksaus)
Ingrediënten
- 500 gram runder- of lamsgehakt
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- bosje peterselie
- Turkse kofte-kruiden poeder
- peper & zout
Instructies
- Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de
- gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks köftepoeder, zout en
- royaal peper goed met elkaar.
- Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord.
- Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer
- beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en
- melk erbij.
- Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen.
- Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout.
- Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed
- door elkaar en laat de balletjes nog zo'n 30 minuten stoven op zacht vuur.
- Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Witte bonen passen hier uitstekend bij.