Lamskoteletjes met mosterdsaus op knoflookpuree
Ingrediënten
Instructies
- Begin met de knoflookpuree.
- Bak de ongepelde teentjes knoflook in een droge koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze goudbruin zijn (poffen).
- Laat ze afkoelen.
- Kook de geschilde, in stukken gesneden aardappelen in 20 minuten gaar.
- Stroop de velletjes van de knoflook en prak de knoflook met een vork fijn.
- Maak van de aardappelen, boter, hete melk, zout en knoflookpasta een puree en houd deze warm.
- Wrijf het lamsvlees in met peper en zout.
- Bak het rondom in de hete boter in 2½ minuten per kant rosé.
- Neem het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
- Giet de bouillon en de slagroom met de mosterd al roerend bij het braadvet en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.
- Schep op 4 voorverwarmde borden een bergje knoflookpuree.
- Leg de lamskoteletjes erop.
- Serveer er iets saus omheen.
- Garneer met een takje rozemarijn of tijm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met groene groenten zoals: broccoli, peultjes, groene asperges en sugarsnaps of flageolets.
Variatietip:
Het lamsvlees kan vervangen worden door kalfsoesters. De bereidingstijd per kant wordt dan 3 minuten.