Lamskoteletjes met mosterdsaus op knoflookpuree

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletjes
  • versgemalen peper
  • zout
  • 50 g boter
  • 1 dl bouillon
  • 2 dl slagroom of schenkbare crème fraîche
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • enkele takjes rozemarijn of tijm

voor de knoflookpuree:

  • 6 teentjes knoflook ongeschilde
  • 6 aardappels
  • 25 g boter
  • dl melk hete
  • zout

Instructies

  • Begin met de knoflookpuree.
  • Bak de ongepelde teentjes knoflook in een droge koekenpan en draai ze regelmatig om totdat ze goudbruin zijn (poffen).
  • Laat ze afkoelen.
  • Kook de geschilde, in stukken gesneden aardappelen in 20 minuten gaar.
  • Stroop de velletjes van de knoflook en prak de knoflook met een vork fijn.
  • Maak van de aardappelen, boter, hete melk, zout en knoflookpasta een puree en houd deze warm.
  • Wrijf het lamsvlees in met peper en zout.
  • Bak het rondom in de hete boter in 2½ minuten per kant rosé.
  • Neem het uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
  • Giet de bouillon en de slagroom met de mosterd al roerend bij het braadvet en laat dit inkoken tot de gewenste dikte.
  • Schep op 4 voorverwarmde borden een bergje knoflookpuree.
  • Leg de lamskoteletjes erop.
  • Serveer er iets saus omheen.
  • Garneer met een takje rozemarijn of tijm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met groene groenten zoals: broccoli, peultjes, groene asperges en sugarsnaps of flageolets.
Variatietip:
Het lamsvlees kan vervangen worden door kalfsoesters. De bereidingstijd per kant wordt dan 3 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Extra aanwijzing Snel te maken