Marokkaanse couscous met gehakt en feta
Snel te maken
Ingrediënten
- 2 komkommers
- ½ pot zongedroogde tomaten à 320 ml
- 5 eetlepel(s) olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 pak Marokkaanse couscous 317 g
- 1 zakje fetakaas 150 g
- 2 eetlepel(s) wijnazijn
- mespunt suiker
- 1 zakje krulslamelange 100 g
Instructies
- Komkommer wassen, in lengte halveren en in plakjes snijden.
- Tomaten in reepjes snijden.
- In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en gehakt rul bakken.
- Kruidenmix (uit pak) toevoegen en geheel 5 minuten zachtjes bakken.
- Couscous en rozijnen (uit pak) in pan doen, 400 ml kokend water erover schenken en 5 minuten laten staan.
- Feta in blokjes snijden.
- Komkommer en tomaat door couscous scheppen.
- Van rest van olie, azijn, suiker, zout en peper dressing roeren en door sla mengen.
- Couscous over vier borden verdelen.
- Gehaktmengsel erop scheppen en met feta garneren.
- Met sla serveren.