Miehoen Shanghai

chinese vermicelli uit shanghai
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram miehoen
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 hamlap in blokjes
  • 1 hamlap in reepjes
  • 100 gram chinese kool fijngesneden
  • 1 blik doperwten uitgelekt
  • 100 gram champignons in stukjes
  • 50 gram garnalen gepelde
  • ½ blik bamboespruiten
  • 1 stengel bleekselderie fijn
  • 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
  • ½ liter bouillon
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel djahé
  • peper
  • zout
  • ve-tsin

Instructies

  • Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, doperwten, champignons en bleekselderie voor ca. 5 à 10 min. op een klein vuur.
  • Maak een sausje van de ketjap, rijstwijn (of droge sherry), djahé en 1 eetlepel olie.
  • Voeg dit bij het vlees.
  • Roer het goed om en laat dit ca. 5 min. sudderen.
  • Voeg nu de bouillon toe en weer 5 min. sudderen.
  • Maak intussen een papje van de maïzena, eetlepel ketjap, wat water en de suiker.
  • Bind hiermee de saus.
  • Ondertussen is de miehoen gaar gekookt, afgespoeld en uitgelekt.
  • Bak nu apart de reepjes vlees en laat die uitlekken.
  • Als laatste de garnalen erbij en maak af met zout en peper.
  • De groenten en reepjes vlees warm houden.
  • Leg nu de miehoen op een platte schaal en garneer de groenten eromheen.
  • Bovenop komen de reepjes vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Mie
Land van herkomst Indonesië