Miehoen Shanghai
chinese vermicelli uit shanghai
Ingrediënten
- 500 gram miehoen
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 hamlap in blokjes
- 1 hamlap in reepjes
- 100 gram chinese kool fijngesneden
- 1 blik doperwten uitgelekt
- 100 gram champignons in stukjes
- 50 gram garnalen gepelde
- ½ blik bamboespruiten
- 1 stengel bleekselderie fijn
- 1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
- ½ liter bouillon
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel maïzena
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- ½ theelepel djahé
- peper
- zout
- ve-tsin
Instructies
- Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, doperwten, champignons en bleekselderie voor ca. 5 à 10 min. op een klein vuur.
- Maak een sausje van de ketjap, rijstwijn (of droge sherry), djahé en 1 eetlepel olie.
- Voeg dit bij het vlees.
- Roer het goed om en laat dit ca. 5 min. sudderen.
- Voeg nu de bouillon toe en weer 5 min. sudderen.
- Maak intussen een papje van de maïzena, eetlepel ketjap, wat water en de suiker.
- Bind hiermee de saus.
- Ondertussen is de miehoen gaar gekookt, afgespoeld en uitgelekt.
- Bak nu apart de reepjes vlees en laat die uitlekken.
- Als laatste de garnalen erbij en maak af met zout en peper.
- De groenten en reepjes vlees warm houden.
- Leg nu de miehoen op een platte schaal en garneer de groenten eromheen.
- Bovenop komen de reepjes vlees.