Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Miehoen Shanghai
chinese vermicelli uit shanghai
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
miehoen
▢
1
teen
knoflook
fijngehakt
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
hamlap
in blokjes
▢
1
hamlap
in reepjes
▢
100
gram
chinese kool
fijngesneden
▢
1
blik
doperwten
uitgelekt
▢
100
gram
champignons
in stukjes
▢
50
gram
garnalen
gepelde
▢
½
blik
bamboespruiten
▢
1
stengel
bleekselderie
fijn
▢
1
eetlepel
rijstwijn
of droge sherry
▢
½
liter
bouillon
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1
eetlepel
maïzena
▢
1
theelepel
bruine basterdsuiker
▢
½
theelepel
djahé
▢
peper
▢
zout
▢
ve-tsin
Instructies
Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, kool, doperwten, champignons en bleekselderie voor ca. 5 à 10 min. op een klein vuur.
Maak een sausje van de ketjap, rijstwijn (of droge sherry), djahé en 1 eetlepel olie.
Voeg dit bij het vlees.
Roer het goed om en laat dit ca. 5 min. sudderen.
Voeg nu de bouillon toe en weer 5 min. sudderen.
Maak intussen een papje van de maïzena, eetlepel ketjap, wat water en de suiker.
Bind hiermee de saus.
Ondertussen is de miehoen gaar gekookt, afgespoeld en uitgelekt.
Bak nu apart de reepjes vlees en laat die uitlekken.
Als laatste de garnalen erbij en maak af met zout en peper.
De groenten en reepjes vlees warm houden.
Leg nu de miehoen op een platte schaal en garneer de groenten eromheen.
Bovenop komen de reepjes vlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Mie
Land van herkomst
Indonesië