Miesoep met wakamé en garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram rijstmie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rood pepertje
  • 1 eetlepel oosterse roerbakolie
  • 16 grote garnalen met staartje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 eetlepels wakamé
  • 2 eetlepels surimiflakes koelvers
  • 50 gram taugé

Instructies

  • Bereid de mie zoals staat aangegeven op de verpakking.
  • Spoel hem koud af en laat uitlekken.
  • Snijd het wit van de lente-ui fijn en de rest in lengtereepjes.
  • Snijd ook het van zaadjes ontdane pepertjes in de lengte in reepjes.
  • Verwarm de olie in een ruime pan en roerbak het wit van de lente-ui, het
  • pepertje en de garnalen hierin 1 minuut.
  • Breng intussen de kippenbouillon aan de kook en roer die bij het
  • garnalenmengsel.
  • Warm de wakamé, de surimiflakes en de mie mee in de soep.
  • Schenk de soep in kommen, verdeel de taugé erover en garneer met de
  • reepjes lente-ui
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Japan