Minipizza's met geitenkaas
AllerHande jubileumnummer 2003
Ingrediënten
- ½ pak meergranen broodmix à 450 g
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse Italiaanse kruidenmix à 20 g
- 125 ml zure room
- 300 g zachte geitenkaas bijv. Bettine blanc, grofverkruimeld
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- vierseizoenenpeper versgemalen
Instructies
- Oven voorverwarmen op 225 °C.
- In kom broodmix met 125 ml water en 1 eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
- Deeg in 4 gelijke stukken verdelen en stukken op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot ronde lappen van 15 cm doorsnede.
- Deeg 10 minuten laten rijzen.
- Intussen van kruidenmix blaadjes en naaldjes van takjes ritsen en fijnsnijden.
- Deeglappen op ingevette bakplaat leggen en bestrijken met zure room.
- Geitenkaas en halve tomaatjes over deeg verdelen.
- Kruiden erover strooien.
- Royaal peper erboven malen en besprenkelen met rest van olie.
- In midden van oven minipizza's in ca. 20 minuten krokant en gaar bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met rucolasalade.