Norsk fiskesuppe
Noorse vissoep
Ingrediënten
- 1 ½ liter visbouillon
- 300 gram soepgroenten (geen bloemkool)
- 600 gram kabeljauwfilet
- 2 ei
- 3 eetlepels melk
- ⅛ liter zure room
- 3 eetlepels fijngesneden dille
- zout
- peper
Instructies
- Los de bouillonblokjes in het water op en doe de groenten in de bouillon.
- Zet het vuur wat lager en laat de groenten in 15 minuten gaar worden.
- Strooi er naar smaak zout en peper bij.
- Zet het vuur weer wat hoger, maar laat de soep niet koken.
- Doe de in kleine reepjes gesneden kabeljauwfilet erbij en laat die 5 minuten pocheren.
- Roer intussen de eierdooiers en de melk in een kommetje door elkaar, doe daar 3 eetlepels van de soep bij, schenk dit mengsel bij de soep en neem de pan van het vuur.
- Roer vlak voor het opdienen de zure room door de soep (verwarm de room eerst een beetje, zodat de soep niet meteen afkoelt) en strooi de dille erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er Knäckebröd bij.