Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade
AllerHande december 2003
Ingrediënten
- ½ zakje dille verse à 15 g
- ½ zakje bieslook verseà 25 g
- 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel(s) grove mosterd
- ½ eetlepel(s) honing
- vierseizoenenpeper korrels, grofgemalen of geplet
- 2 Schotse zalmhaasjes à ca. 200 g
- Grof zeezout
- ½ citroen geperst
Instructies
- Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen.
- Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren.
- Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.
- Zalm 30 minuten in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden).
- Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 minuten gloeiendheet laten worden.
- Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen.
- Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden.
- Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen).
- Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap.
- Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen.
- Garneren met resterende sprieten bieslook.
- Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).