Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade

AllerHande december 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ zakje dille verse à 15 g
  • ½ zakje bieslook verseà 25 g
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel(s) grove mosterd
  • ½ eetlepel(s) honing
  • vierseizoenenpeper korrels, grofgemalen of geplet
  • 2 Schotse zalmhaasjes à ca. 200 g
  • Grof zeezout
  • ½ citroen geperst

Instructies

  • Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen.
  • Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren.
  • Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.
  • Zalm 30 minuten in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden).
  • Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 minuten gloeiendheet laten worden.
  • Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen.
  • Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden.
  • Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen).
  • Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap.
  • Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen.
  • Garneren met resterende sprieten bieslook.
  • Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zalm