Pangsit met garnalen en gehakt

Porties: 12 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 vellen fillobladerdeeg diepvries
  • 2 bosuitjes
  • 3 takjes selderij
  • 1 bakje roze garnalen 125 g
  • 100 g rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • eetlepel sambalsaus hot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eiwit
  • olie om te frituren

Instructies

Voorbereiden:

  • Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
  • Selderij fijnknippen.
  • Garnalen fijnhakken.
  • In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Nogmaals doorkneden.
  • Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren.
  • Plakjes dubbelvouwen.
  • Eiwit loskloppen en elk fillovel ermee bestrijken.
  • In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
  • Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken.
  • Opstaande deegranden iets openvouwen.
  • Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
  • Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.
  • Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Rundvlees / Vis / Vlees / Zeevruchten
Land van herkomst Thailand