Paradeissuppe
Oostenrijkse tomatensoep
Ingrediënten
- 750 gr rijpe tomaten
- ½ liter water
- 100 gram wortelen
- 1 ui
- 50 gram peterselie
- 100 gram knolselderij
- 50 gram boter
- 30 gram bloem
- bouillon
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 20 gram suiker
- citroensap
- room
- strooiaroma
- suiker
- zout
- citroen
- 20 gr gekookte vermicelli of gekookte rijst
Instructies
- Was de tomaten, snijd ze in stukken, kook ze in het water in ± 15 minuten gaar en wrijf ze door een zeef.
- Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor ze in de boter half gaar.
- Strooi er de bloem over en roer die met wat bouillon glad.
- Voeg de groentemassa met alle kruiderijen bij de tomatenpuree en laat alles nog ± 15 minuten koken.
- Zeef de soep en breng haar eventueel met wat strooiaroma op smaak.
- Voeg tenslotte een scheutje room en de vulling toe.