Pasteis de bacalhau
Portugese kabeljauwkroketten
Ingrediënten
- 200 g Hollandse garnalen
- 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 ml slagroom
- 2 theelepel kerriepoeder
- zout
- 1 volle eetlepel mayonaise
- 50 g waterkers
Instructies
- Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie.
- Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.
- Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg.
- Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan.
- Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin.
- Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf.
- Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
- Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes.
- Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.