Pasteis de bacalhau

Portugese kabeljauwkroketten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g Hollandse garnalen
  • 5 vellen diepvries filodeeg 1/2 pak à 225 g
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 2 theelepel kerriepoeder
  • zout
  • 1 volle eetlepel mayonaise
  • 50 g waterkers

Instructies

  • Laat het filodeeg volgens de aanwijzingen op het pak ontdooien.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk de stukken dun met olijfolie.
  • Maak 4 stapeltjes van elk 5 stukken deeg op elkaar.
  • Vet 4 holtes van een muffinvorm (doorsnede ca. 7 cm) of 4 soufflébakjes in en leg op elke holte of bakje een stapeltje deeg.
  • Duw het deeg naar beneden zodat bakjes ontstaan.
  • Bak de deegbakjes in de oven in ca. 8-10 minuten knapperig bruin.
  • Meng in een kom de slagroom met kerriepoeder, een snufje zout en mayonaise en klop de room stijf.
  • Wip de filodeegbakjes uit de vormpjes en zet ze op vier borden.
  • Haal de steeltjes van de waterkers en verdeel ze over de bakjes.
  • Schep de garnalen een flinke lepel van de kerrieroom erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijntip:

Bij dit knapperige gerechtje past een crispy, kruidige wijn als een Pinot Gris d'Alsace.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Snack / Vis / Warme hapjes
Land van herkomst Portugal