Penne alla puttanesca

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 - 400 g penne
  • zot
  • peper
  • 2 teentjes knoflok fijngesneden
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 - 5 ansjovis fijngesneden
  • 250 - 300 g tomaat gehalveerd
  • 2 theelepel oregano
  • 2 - 3 eetlepels kapprtjes
  • 10 olijven in plakjes
  • 1 - 2 theelepel citroen

Instructies

  • Pasta 'alla puttanesca' ('van de vrouw van lichte zeden') is een klassieker uit de Italiaanse keuken
  • Kook de penne beetgaar.
  • Bak de knoflook en chilipeper 3 - 4 minuten in de olijfolie.
  • Voeg de ansjovisfilets to en laat ze zacht worden.
  • Roer de tomaatjes erdoor en laat de saus 5 - 10 minuten sudderen.
  • Voeg tenslotte de oregano, kappertjes, olijven, citroenschil, zout en peper toe.
  • Meng de saus door de uitgelekte pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Vis
Land van herkomst Italië