Pizza al prosciutto

(pizza met rauwe ham)


Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de vulling:

  • 400 gram gepelde tomaten blik uitgelekt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 3 eetlepels basilicum fijngesneden
  • 250 gram mozzarella grof geraspte
  • 100 gram rauwe ham
  • blaadjes basilicum

voor het deeg:

  • 25 gram tomatenpuree
  • 1 x basisrecept pizzadeeg

Instructies

  • Bereid het pizzadeeg met de tomatenpuree en laat het volgens het basisrecept rijzen.
  • Pureer de gepelde tomaten en meng de puree met de olijfolie en een snufje zout.
  • Vet het bakpapier op de bakplaten met olie in.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk deeg uit tot een pizzabodem van 4-5 mm dik.
  • Leg de pizzabodems op de bakplaten.
  • Druk het midden van het deeg in, zodat de randen van de pizzabodems iets omhoog staan.
  • Verdeel de tomatensaus over de pizza's en laat het deeg ± 20 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 250°C.
  • Bak de pizza's ± 10 minuten in het midden van de oven.
  • Verdeel buiten de oven de basilicum en de mozzarella over de pizza's en bak de pizza's nog ± 10 minuten in oven.
  • Garneer de pizza's voor het serveren met plakjes ham en blaadjes basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië