Pizza al prosciutto
(pizza met rauwe ham)
Ingrediënten
voor de vulling:
- 400 gram gepelde tomaten blik uitgelekt
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 3 eetlepels basilicum fijngesneden
- 250 gram mozzarella grof geraspte
- 100 gram rauwe ham
- blaadjes basilicum
voor het deeg:
- 25 gram tomatenpuree
- 1 x basisrecept pizzadeeg
Instructies
- Bereid het pizzadeeg met de tomatenpuree en laat het volgens het basisrecept rijzen.
- Pureer de gepelde tomaten en meng de puree met de olijfolie en een snufje zout.
- Vet het bakpapier op de bakplaten met olie in.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en rol elk stuk deeg uit tot een pizzabodem van 4-5 mm dik.
- Leg de pizzabodems op de bakplaten.
- Druk het midden van het deeg in, zodat de randen van de pizzabodems iets omhoog staan.
- Verdeel de tomatensaus over de pizza's en laat het deeg ± 20 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Bak de pizza's ± 10 minuten in het midden van de oven.
- Verdeel buiten de oven de basilicum en de mozzarella over de pizza's en bak de pizza's nog ± 10 minuten in oven.
- Garneer de pizza's voor het serveren met plakjes ham en blaadjes basilicum.