Portugese mosselen
Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 100 g chorizo in reepjes
- 1 blik tomatenblokjes à 400 g
- 1½ deciliter droge witte wijn
- peper
Instructies
- Was en controleer de mosselen.
- Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een half hoog vuur.
- Voeg de chorizo toe en bak hem 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes, de wijn en de oregano toe en breng alles aan de kook.
- Schep de mosselen erdoor en bestrooi met peper naar smaak.
- Kook de mosselen in ca. 6 minuten gaar of totdat de shelpen openstaan.
- Schud de pan enkele malen om.
- Serveer de mosselen met de saus
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood.
Tip: voor een hoofdgerecht verdubbelt u de ingrediënten.
Wijnadvies: Muscadet Sevre & Maine sur Lie