Portugese mosselen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 100 g chorizo in reepjes
  • 1 blik tomatenblokjes à 400 g
  • deciliter droge witte wijn
  • peper

Instructies

  • Was en controleer de mosselen.
  • Verhit de olie in een mosselpan en fruit de ui met de knoflook 5 minuten op een half hoog vuur.
  • Voeg de chorizo toe en bak hem 3 minuten mee.
  • Voeg de tomatenblokjes, de wijn en de oregano toe en breng alles aan de kook.
  • Schep de mosselen erdoor en bestrooi met peper naar smaak.
  • Kook de mosselen in ca. 6 minuten gaar of totdat de shelpen openstaan.
  • Schud de pan enkele malen om.
  • Serveer de mosselen met de saus

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood.
Tip: voor een hoofdgerecht verdubbelt u de ingrediënten.
Wijnadvies: Muscadet Sevre & Maine sur Lie
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Portugal