Rijst met visragoût
snel te maken
Ingrediënten
- 400 g zilvervliesrijst
- 500 g prei
- 2 winterwortels
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 6 eetlepels bloem
- 1 pak soja cuisine 250 ml
- 1 tablet visbouillon
- 2 bakje roze garnalen à 125 g
- 100 g kabeljauwfilet diepvries
Instructies
- Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
- Prei in ringen snijden en wassen.
- Peen schrappen en in blokjes snijden.
- Peen in ca. 5 minuten beetgaar koken.
- In pan margarine verhitten. Prei ca. 3 minuten bakken.
- Bloem toevoegen en doorroeren.
- Soja cuisine en 400 ml water toevoegen en roeren tot een gebonden saus ontstaat.
- Bouillonblokje, garnalen en kabeljauw toevoegen en ca. 4 minuten zachtjes verwarmen.
- Kabeljauw tijdens het verwarmen kleiner maken.
- Met zout en peper op smaak brengen.
- Rijst over vier borden verdelen en ragoût erover verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met gekookte peen serveren.