Rijst met visragoût

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g zilvervliesrijst
  • 500 g prei
  • 2 winterwortels
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 pak soja cuisine 250 ml
  • 1 tablet visbouillon
  • 2 bakje roze garnalen à 125 g
  • 100 g kabeljauwfilet diepvries

Instructies

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Prei in ringen snijden en wassen.
  • Peen schrappen en in blokjes snijden.
  • Peen in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In pan margarine verhitten. Prei ca. 3 minuten bakken.
  • Bloem toevoegen en doorroeren.
  • Soja cuisine en 400 ml water toevoegen en roeren tot een gebonden saus ontstaat.
  • Bouillonblokje, garnalen en kabeljauw toevoegen en ca. 4 minuten zachtjes verwarmen.
  • Kabeljauw tijdens het verwarmen kleiner maken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Rijst over vier borden verdelen en ragoût erover verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met gekookte peen serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vis