Roerei met grote garnalen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • ½ zak tijgergarnalen rauw en gepeld (zak 500 g, diepvries), ontdooid
  • 4 el zonnebloemolie
  • 125 g sugar snaps schoongemaakt
  • 125 g tauge
  • 6 eieren
  • ½ el sesamolie flesje 250 ml
  • 3 bosuitjes zakje 3 stuks, in kleine stukjes

Instructies

  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit in een wok de helft van de olie.
  • Roerbak de sugar snaps 4-5 min. op hoog vuur.
  • Bak de taugé ca. 2 min. mee.
  • Schep de sugar snaps en de tauge op een bord.
  • Roerbak de garnalen in de wok totdat ze roze worden.
  • Schep ze in een vergiet en laat ze uitlekken.
  • Schenk de olie in een hittebestendige kom (de olie wordt niet meer gebruikt).
  • Veeg de wok met keukenpapier schoon.
  • Klop in een kom de eieren met sesamolie los, voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit in de wok de rest van de olie.
  • Schenk het eimengsel erin en schep de bosui erdoorheen.
  • Laat de eieren op matig vuur al roerend net stollen.
  • Schep de garnalen, sugar snaps en taugé erdoor en verwarm het roerei nog heel even.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met witte rijst en zoete chilisaus.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 24 g | Vet: 16 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China