Romige maïssoep met zeevruchten

snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 blikjes maïskorrels à 300 g
  • 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
  • 3 eetlepel(s) bloem
  • 2 tabletten vleesbouillon
  • ½ zakje gemengde zeevruchten diepvries, à 500 g
  • 1 pakje room culinair 200 ml
  • ½ boerenbruin sesambrood

Instructies

  • Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Prei schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Maïs laten uitlekken.
  • In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 minuten zachtjes bakken.
  • Bloem al roerend toevoegen.
  • Onder voortdurend roeren 1 l water toevoegen en aan de kook brengen.
  • Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 minuten zachtjes laten koken.
  • Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen.
  • Brood roosteren.
  • Soep met zout en peper op smaak brengen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met toast serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten