Romige maïssoep met zeevruchten
snel te maken
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 1 prei
- 2 blikjes maïskorrels à 300 g
- 2 eetlepel(s) vloeibare margarine
- 3 eetlepel(s) bloem
- 2 tabletten vleesbouillon
- ½ zakje gemengde zeevruchten diepvries, à 500 g
- 1 pakje room culinair 200 ml
- ½ boerenbruin sesambrood
Instructies
- Paprika schoonmaken en in stukjes snijden.
- Prei schoonmaken en in ringetjes snijden.
- Maïs laten uitlekken.
- In soeppan margarine verhitten en prei met paprika 3 minuten zachtjes bakken.
- Bloem al roerend toevoegen.
- Onder voortdurend roeren 1 l water toevoegen en aan de kook brengen.
- Bouillonblokjes en maïs toevoegen en soep 2 minuten zachtjes laten koken.
- Zeevruchten en room toevoegen en door en door verwarmen.
- Brood roosteren.
- Soep met zout en peper op smaak brengen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met toast serveren.