Sajoer boontjes met zalm

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g witte rijst
  • 500 g zalmfilet
  • 400 g sperzieboontjes
  • 400 g roerbakgroenten
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • Conimex Wok Olie
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes.
  • Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken).
  • Halveer de boontjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
  • Schuif de groenten naar de rand.
  • Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten.
  • Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Seroendeng en Sambal Badjak en Kroepoek Bali op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

In plaats van zalm kun je garnalen of een andere stevige vissoort gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rijst / Vis / Zalm
Land van herkomst Oosters