Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 g witte rijst
- 500 g zalmfilet
- 400 g sperzieboontjes
- 400 g roerbakgroenten
- 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
- Conimex Wok Olie
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
- Snijd ondertussen de zalmfilet in stukjes.
- Was en haal ondertussen de boontjes af (puntjes verwijderen topjes en eventueel draden die langs de boontjes lopen eraf trekken).
- Halveer de boontjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen en roerbakgroenten 8 minuten.
- Schuif de groenten naar de rand.
- Wok de zalm in het midden van de wok voorzichtig 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk, het citroensap, 1 dl water en de boemboe toe en laat het geheel ca. 3 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de warme rijst met daarop de sajoer boontjes met zalm in diepe borden of kommen.