Sambal Goring Telor 1
Equipment
- magnetron
Ingrediënten
Instructies
- Roer de asem los met 1 eetlepel heet water en druk het mengsel door een zeef.
- Snijd de Chilipeper in ringen.
- Giet de olie in een wijde schaal en verkruimelde trassi.
- Zet de schaal zonder deksel 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
- Roer de ui, knoflook en Chilipeper door de hete olie en fruit alles zonderdeksel in 3 min. op vol vermogen.
- Meng dan het asemwater, laos, Javaanse suiker (bruine en wat zout door het mengsel.
- Los de santen op in 2 dl water en giet dit over het uimengsel in de schaal.
- Voeg de salam toe en zet nu de schaal met deksel in de magnetron voor 4 min. op vol vermogen tot de saus is gebonden.
- Snijd de eieren doormidden in de lengte en leg ze in de saus.
- Laat het gerecht nog ca. 7 min. op vol vermogen sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er bijvoorbeeld gado gado en witte rijst bij.