Sambal Goring Telor 1

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 halfhard gekookte eieren
  • 1 theelepel asem
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • 1 ontpitte rode Chilipeper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 stukje trassi van 1 cm
  • 1 theelepel laos
  • 2 theelepel Javaanse suiker
  • 25 gram santen
  • 1 blaadjes salam
  • zout

Instructies

  • Roer de asem los met 1 eetlepel heet water en druk het mengsel door een zeef.
  • Snijd de Chilipeper in ringen.
  • Giet de olie in een wijde schaal en verkruimelde trassi.
  • Zet de schaal zonder deksel 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
  • Roer de ui, knoflook en Chilipeper door de hete olie en fruit alles zonderdeksel in 3 min. op vol vermogen.
  • Meng dan het asemwater, laos, Javaanse suiker (bruine en wat zout door het mengsel.
  • Los de santen op in 2 dl water en giet dit over het uimengsel in de schaal.
  • Voeg de salam toe en zet nu de schaal met deksel in de magnetron voor 4 min. op vol vermogen tot de saus is gebonden.
  • Snijd de eieren doormidden in de lengte en leg ze in de saus.
  • Laat het gerecht nog ca. 7 min. op vol vermogen sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er bijvoorbeeld gado gado en witte rijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ei / Magnetron koken / Saus
Land van herkomst Indonesië