Scampi’s met berenburg

Scampi’s met berenburg

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 grote rauwe scampi's reuzengarnalen
  • 1 kleine ui sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • ½ groene of rode Spaanse peper of een hele
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • ½ dl berenburg

Instructies

  • Pel de scampi's en maak ze schoon (van binnen en buiten).
  • Snij de peper en look in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, look en peper hierin al roerend glazig.
  • Voeg de scampi's toe en laat deze al scheppend in 3-4 minuten gaar worden.
  • Doe nu de berenburg bij het gerecht en flambeer het geheel.
  • De scampi's direkt serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten
Land van herkomst Friesland / Nederland