Sop Katjang Idjoe 2

soep van kajang idjoe
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram katjang idjoe
  • 1 liter bouillon
  • 100 gram prei in stukjes
  • 3 eetlepel(s) uien gesnipperde
  • 3 eetlepel(s) selderie gehakte
  • 4 eetlepel(s) olie

Instructies

  • Week de katjang idjoe een nacht, zet ze op met het weekwater en de bouillon.
  • Kook ze gaar en zeef ze.
  • Fruit de ui goudbruin in de olie, haal ze eruit en fruit de prei en de selderie in de rest van de olie.
  • Lekker is ook een paar plakjes spek mee te bakken.
  • Roer alles door de soep en laat die nog enkele minuten doorkoken.
  • Serveer de soep met de gebakken uitjes.

Magnetron:

  • Bereid de katjang idjoe zoals hierboven beschreven.
  • Verwarm de olie in een glazen litermaat onafgedekt 2 min. op 100%.
  • Schep ui, prei en selderie door en fruit het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Ga verder te werk zoals hierboven beschreven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Soep
Land van herkomst Indonesië