Spareribs uit Singapore
Ingrediënten
- 1 kg spareribs
- 2 theelepel Chinese kruiden
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 gedroogde chilipepertjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gemberwortel verse
- 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterde
Instructies
Voorbereiden:
- Spareribs tussen ribben lossnijden en bestrooien met Chinese kruiden.
- In kommetje sojasaus en honing door elkaar roeren.
- Chilipepertjes erboven verkruimelen.
- Knoflook pellen en erboven uitpersen.
- Gemberwortel schillen, kleinsnijden en door marinade roeren.
- Marinade over spareribs schenken en deze afgedekt ca. 4 uur in koelkast zetten.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Bakblik bekleden met aluminiumfolie.
- Spareribs op bakblik leggen en in ca. 50 minuten gaar bakken, tussentijds 3 maal keren en met
- marinade bestrijken.
- Spareribs uit oven nemen en bestrooien met sesamzaadjes.
- Warm of koud serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Meng de in reepjes gesneden schil van 1 dun geschilde sinaasappel door de marinade.