Spliterwten met spek en ansjovis

Porties: 12 hapjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram spliterwten
  • 2 stengels selder zeer fijn gesneden
  • 50 gram licht gerookt spek in reepjes
  • 1 blikje ansjovis kleingehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel rode wijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel worchestersaus
  • 1 eetlepel notenolie

Instructies

  • Kook de spliterwten juist gaar en giet het kookvocht af
  • Zet de erwten weer op klein vuur met de rode wijn, worchestersaus, notenolie, geperste look, mosterd, selder en ansjovis
  • Laat enkele minuten zachtjes stoven
  • Dien op in cappuccinokopjes en verdeel er het gerookte spek over
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Varkensvlees / Vis
Land van herkomst België