Sushi van gerookte zalm met nieuwe maatjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 pladijzen van 500 g gefileerd en zonder vel
  • 250 g spinazie
  • 200 g grote champignons
  • 2 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • 15 g bloem
  • ½ deciliter visfumet
  • 65 g broodkruim
  • een handvol gehakte peterselie
  • 100 g amandelschaafsel
  • peper en zout

Instructies

  • De tomaten pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine dobbelstenen snijden.
  • De schil van de citroen halen en in flinterdunne reepjes snijden.
  • De spinaziebladen ontnerven, wassen en even aanstoven.
  • Acht grote bladeren apart houden, de rest in reepjes versnijden.
  • Acht grote champignons schoonmaken en de hoedjes sierlijk inkerven.
  • De champignons 2 minuten in gezouten water blancheren en laten uitlekken.
  • De resterende champignons fijnsnijden, gaarstoven in 25 g boter en van het vuur nemen.
  • Het broodkruim door een zeef wrijven en toevoegen.
  • De blokjes tomaat, de citroenschil en de peterselie toevoegen.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Binden met de helft van het losgeklopte ei.
  • De pladijsfilets licht kruiden en met de velzijde (verwijderd) naar boven leggen.
  • De spinaziebladeren erop schikken en bestrijken met het broodkruimmengsel.
  • De pladijsfilets vanaf de staart oprollen en ze vaststeken met houten prikkers.
  • De pladijsrolletjes in een beboterde vuurvaste schaal leggen en 15 minuten in een voorverwarmde oven laten garen op 190 °C.
  • De resterende boter smelten, bloem toevoegen en tot een roux roeren; een tweetal minuten laten koken.
  • Overgieten met de visfumet en al roerend op een zacht vuur laten indikken.
  • Van het vuur het sap van de citroen toevoegen en afwerken met de rest van het losgeklopte ei.
  • Een bodem saus op het bord gieten en er de gevulde pladijsrolletjes op schikken.
  • Garneren met de champignonhoedjes, de spinaziereepjes en de geroosterde amandelschilfers
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Sushi / Zalm