Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Porties: 4
Total time 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram aubergine in blokjes
  • 300 gram grove bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 to maten in blokjes fijngesneden
  • 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
  • zout
  • peper
  • 100 gram zwarte olijven

Voor de doperwtenguacamole:

  • 300 gram doperwten gedopte diepvries
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 rood pepertje vers
  • zout
  • 25 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

Instructies

Taboulehsalade:

  • Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
  • Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwtenguacamole:

  • Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  • Verhit de grill of grillplaat.
  • Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland