Recept afdrukken
No ratings yet

Honingtoast

AllerHande 1996
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 sneetjes wit casinobrood
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 150 g bresse bleu

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand. Korstjes van brood snijden.
  • Sneetjes op grillplaat ca. 5 cm onder grill in ca. 2 minuten goudbruin laten kleuren, halverwege keren.
  • Sneetjes bestrijken met honing en nog ca. 1 minuut onder grill verwarmen.
  • Bresse bleu in plakjes snijden en over vier bordjes verdelen.
  • Honingtoastjes diagonaal halveren en naast kaas leggen.

Varkenskoteletten met warme sla van flageolets en sperzieboontjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Porties: 6 personen
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 6 varkenskoteletten
  • 2 teentjes knoflook gepeld en fijngehakt
  • Olijfolie
  • Zoete donkere ketjap
  • 300 gram gedroogde flageolets
  • 300 gram jonge sperzieboontjes
  • 2 rode uien dun gesneden in ringen
  • 1 vers laurierblad
  • Rode wijnazijn
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Maak inkepingen langs de randen van de varkenskoteletten.
  • Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
  • Marineer de koteletten hierin en laat ze een half uur op kamertemperatuur rusten.
  • Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een vers laurierblad toe voor extra smaak.
  • Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en behoud hun mooie groene kleur.
  • Giet de groenten af.
  • Verwarm in een pan 3 eetlepels olijfolie (niet laten walmen) en bak de uienringen kort totdat de randjes bruin worden.
  • Haal de pan van het vuur.
  • Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
  • Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus, roer voorzichtig om en het gerecht is klaar.
  • Bak de gemarineerde varkenskoteletten op een voorverwarmde grillplaat, 5 minuten aan elke kant op hoog vuur.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde tonijn met paprika-coulis

Recept categorieën: Vis
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 4 moten tonijn 170 g per stuk
  • 2 rode paprika’s
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • dl visbouillon
  • peper
  • zout

Instructies

  • Paprika halveren en in de pan bakken, zodat het velletje loskomt.
  • Paprika afkoelen en pellen.
  • Boter verwarmen en sjalot en knoflook aan fruiten.
  • Paprika toevoegen en even mee fruiten.
  • Visbouillon toevoegen en geheel langzaam gaarkoken.
  • Met staafmixer geheel tot gladde saus pureren en op smaak brengen met peper en zout.
  • Grill-plaat verwarmen.
  • Tonijn droogdeppen met keukenpapier en vis peperen.
  • Aan beide zijden ± 3 minuten grillen, zodat de tonijn nog rosé is.

Notities

Serveren met gegrilde courgettes en eventueel couscous.

Recept afdrukken
No ratings yet

Taboulehsalade met lamskoteletjes en doperwtenguacamole

Totale tijd2 uur 30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Voor de taboulehsalade:

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 gram aubergine in blokjes
  • 300 gram grove bulghur natuurvoedingswinkel
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels munt
  • 2 to maten in blokjes fijngesneden
  • 1 bosje lente-uitjes in dunne ringen
  • zout
  • peper
  • 100 gram zwarte olijven

Voor de doperwtenguacamole:

  • 300 gram doperwten gedopte diepvries
  • 1 kleine ui
  • 2 tomaten
  • 1 rood pepertje vers
  • zout
  • 25 gram verse koriander
  • 2 eetlepels limoensap

Voor de lamskoteletjes:

Instructies

Taboulehsalade:

  • Verhit 1 eetlepel olie en bak de aubergine +- 5 minuten.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Schenk in een pan zoveel kokend water over de bulghur dat die 21/2 cm onder staat. Breng de bulghur met de deksel op de pan aan de kook en kook ze in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • Laat de bulghur dan in +- 1 uur afkoelen.
  • Vermeng de afgekoelde bulghur met de aubergine, 2 eetlepels olie, het citroensap, de munt, tomaten, lente-uitjes, zout, peper en olijven.

Doperwtenguacamole:

  • Pureer alle ingrediënten.

Lamskoteletjes:

  • Verhit de grill of grillplaat.
  • Wrijf de lamskoteletjes in met knoflook, zout, peper en olie en rooster ze onder de grill of op de grillplaat aan beide zijden +- 4 minuten.