Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grillplaat
Ingrediënten
▢
6
varkenskoteletten
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en fijngehakt
▢
Olijfolie
▢
Zoete donkere ketjap
▢
300
gram
gedroogde flageolets
▢
300
gram
jonge sperzieboontjes
▢
2
rode uien
dun gesneden in ringen
▢
1
vers laurierblad
▢
Rode wijnazijn
▢
Versgemalen peper
▢
Zout
Instructies
Maak inkepingen langs de randen van de varkenskoteletten.
Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
Marineer de koteletten hierin en laat ze een half uur op kamertemperatuur rusten.
Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een vers laurierblad toe voor extra smaak.
Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en behoud hun mooie groene kleur.
Giet de groenten af.
Verwarm in een pan 3 eetlepels olijfolie (niet laten walmen) en bak de uienringen kort totdat de randjes bruin worden.
Haal de pan van het vuur.
Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus, roer voorzichtig om en het gerecht is klaar.
Bak de gemarineerde varkenskoteletten op een voorverwarmde grillplaat, 5 minuten aan elke kant op hoog vuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees