Thais wokrecept
Ingrediënten
- scheut sesamolie
- 400 g zalmfilet in stukjes
- sap van 1 citroen
- 2 grote rode uien, fijngesneden
- 4 tenen knoflook fijngehakt
- 1 cm gember fijngehakt
- 1 grote struik paksoi
- 3 tomaten in stukjes
- 2 worteltjes in schijfjes
- de roosjes van 1 stronk broccoli
- scheutje tomatenketchup
- scheutje zoete ketjap
- 2 theelepel sambal oelek
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- Leg de zalm in de citroensap en laat enkele uren afgedekt in de koelkast marineren.
- Snij het wit van de paksoi in stukjes en scheur het groen in stukken.
- Doe dit in aparte schaaltjes.
- Laat de wok heet worden en giet er een scheut sesamolie in.
- Bak de uien kort op hoog vuur, samen met het witte deel van de paksoi, wortels, broccoli en de sambal.
- Voeg de gember en knoflook toe en doe er zout en peper bij.
- Giet het citroensap van de zalm af en voeg de stukjes bij de groenten.
- Bak dit even door en schep de tomaten en paksoigroen erdoor.
- Voeg vervolgens een scheutje ketchup en ketjap toe en laat het geheel al roerend 5 minuten sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met rijst of mihoen.