Thais wokrecept

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • scheut sesamolie
  • 400 g zalmfilet in stukjes
  • sap van 1 citroen
  • 2 grote rode uien, fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 cm gember fijngehakt
  • 1 grote struik paksoi
  • 3 tomaten in stukjes
  • 2 worteltjes in schijfjes
  • de roosjes van 1 stronk broccoli
  • scheutje tomatenketchup
  • scheutje zoete ketjap
  • 2 theelepel sambal oelek
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Leg de zalm in de citroensap en laat enkele uren afgedekt in de koelkast marineren.
  • Snij het wit van de paksoi in stukjes en scheur het groen in stukken.
  • Doe dit in aparte schaaltjes.
  • Laat de wok heet worden en giet er een scheut sesamolie in.
  • Bak de uien kort op hoog vuur, samen met het witte deel van de paksoi, wortels, broccoli en de sambal.
  • Voeg de gember en knoflook toe en doe er zout en peper bij.
  • Giet het citroensap van de zalm af en voeg de stukjes bij de groenten.
  • Bak dit even door en schep de tomaten en paksoigroen erdoor.
  • Voeg vervolgens een scheutje ketchup en ketjap toe en laat het geheel al roerend 5 minuten sudderen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met rijst of mihoen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Roerbakken / Wokken / Vis / Zalm
Land van herkomst Thailand