Turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav
Ingrediënten
- 350 gram rijst
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel kaneel
- ½ theelepel Paprikapoeder
- 1 knoflook
- zout
- 4 eetlepels olie
- 500 gram kip
- 1 ui
- 1 klein tomatenpuree
- 6 dl kippenbouillon van tablet
- 1 eetlepel peterselie
- 12 satéstokjes in water geweekt
Instructies
- Roer een papje van de oregano, de kaneel, het paprikapoeder, de knoflook, wat zout en 2 eetlepels olie en meng dit door de kipblokjes.
- Laat de kip in de koelkast 2-4 uur marineren.
- Verwarm de grill op de hoogste stand.
- Fruit de ui in de rest van de olie glazig, roer de rijst erdoor en bak die mee tot de korrels glazig zijn.
- Bak de tomatenpuree even mee.
- Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in ± 12 minuten gaar.
- Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, 5 minuten rusten.
- Rijg intussen de kipblokjes aan de geweekte satéstokjes.
- Bak de kip eerst 8 minuten aan één kant en vervolgens 5 minuten aan de andere kant.
- Bestrooi de meergranenpilav met de peterselie en serveer met de kipspiesjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er tzatziki bij.