Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- ½ venkel
- 2 sjalotten grofgehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 300 ml droge witte wijn
- 2 potten visfond à 380 ml
- 2 takjes tijm
- 2 tabletten visbouillon
- witte peper
Instructies
- Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren.
- In pan sjalotten en venkel in olie 5 minuten zachtjes bakken.
- Wijn, fond, 300 ml water en tijm toevoegen.
- Aan de kook brengen, bouillontabletten erboven verkruimelen en bouillon zachtjes laten doorkoken.
- Op smaak brengen met grof gemalen peper.
- Bouillon boven fonduepan zeven.
- Venkelgroen erboven fijnknippen.
- Fonduepan en schalen dipHapjess op tafel zetten.
- Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar latenworden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Om in de bouillon te garen:
- blokjes kabeljauw of zeewolffilet
- repen tilapia of roodbaarsfilet
- om wortel, courgette spinazie gerolde scholfilets
- ongekookte mosselen
- rauwe scampi (diepvries), gepeld
- rauwe oesters
- sint-jacobsschelpen (coquilles, diepvries)
- zeekraal of lamsoren
- repen venkel
- stukjes bleekselderij.