Visbouillonfondue met venkel

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ venkel
  • 2 sjalotten grofgehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 ml droge witte wijn
  • 2 potten visfond à 380 ml
  • 2 takjes tijm
  • 2 tabletten visbouillon
  • witte peper

Instructies

  • Venkel schoonmaken en in blokjes snijden, groen bewaren.
  • In pan sjalotten en venkel in olie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Wijn, fond, 300 ml water en tijm toevoegen.
  • Aan de kook brengen, bouillontabletten erboven verkruimelen en bouillon zachtjes laten doorkoken.
  • Op smaak brengen met grof gemalen peper.
  • Bouillon boven fonduepan zeven.
  • Venkelgroen erboven fijnknippen.
  • Fonduepan en schalen dipHapjess op tafel zetten.
  • Schepnetjes telkens vullen, in de bouillon leggen en ingrediënten in paar minuten gaar latenworden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Om in de bouillon te garen:
  • blokjes kabeljauw of zeewolffilet
  • repen tilapia of roodbaarsfilet
  • om wortel, courgette spinazie gerolde scholfilets
  • ongekookte mosselen
  • rauwe scampi (diepvries), gepeld
  • rauwe oesters
  • sint-jacobsschelpen (coquilles, diepvries)
  • zeekraal of lamsoren
  • repen venkel
  • stukjes bleekselderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bouillon / Fondue / Hoofdgerechten / Vis