Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 300 gram stevige witvisfilet bijv. zeebaars, snapper, in reepjes
- 250 ml dikke kokosroom
- 2 eetlepels suiker
- 10 limoenblaadjes
- Currypasta zie recept Curry
- Nam pla vissaus
Instructies
- Meng de currypasta met de kokosroom, suiker en limoenblaadjes in een dichte stoomovenpan.
- Plaats de pan in de stoomoven op 100 °C gedurende 15 minuten.
- Verwijder na 15 minuten de limoenblaadjes uit de curry en voeg de vis toe.
- Zet de curry terug in de stoomoven op 80 °C gedurende 10 minuten.
- Voeg indien nodig nog wat nam pla vissaus toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
- Serveer de kokos viscurry warm, eventueel met gestoomde rijst of noedels.
- Garneer met verse kruiden zoals koriander of lente-ui voor extra smaak en kleur.
- Voeg groenten toe zoals sperziebonen, paprika of courgette voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc, past goed bij de exotische smaken van de kokos en de curry.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 20 g | Vet: 17 g | Zout: 1 g | Sugar: 4 g