Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram Hollandse garnalen
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 50 cl witte wijn
- 250 cl visbouillon
- 50 cl slagroom
- 2 el kappertjes
- 4 el fijngehakte dille
- 4 grote pasteibakken
- zout peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Smelt de boter in een ruime diepe pan.
- Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ongeveer 2 minuten zachtjes garen.
- Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
- Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen, 3 minuten zachtjes laten koken.
- Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit 2 minuten doorwarmen.
- Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in ongeveer 3 minuten goed warm worden.
- Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
- Verdeel de garnalenragout over de 4 warme pasteibakjes, bestrooi ze met de rest van de dille en serveer direct.
Voedingswaarden
Calories: 466 kcal