Warme garnalenpasteitjes

Warme garnalenpasteitjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 50 cl witte wijn
  • 250 cl visbouillon
  • 50 cl slagroom
  • 2 el kappertjes
  • 4 el fijngehakte dille
  • 4 grote pasteibakken
  • zout peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Smelt de boter in een ruime diepe pan.
  • Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ongeveer 2 minuten zachtjes garen.
  • Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
  • Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen, 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit 2 minuten doorwarmen.
  • Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in ongeveer 3 minuten goed warm worden.
  • Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
  • Verdeel de garnalenragout over de 4 warme pasteibakjes, bestrooi ze met de rest van de dille en serveer direct.

Voedingswaarden

Calories: 466 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten