Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 moten zalm à 150 gr.
- 4 eetlepel(s) paneermeel
- 4 tl mosterd
- 2 tl crème fraîche
- 1 stukje gember van 4 cm.
- zout
- piment d’espelete
- zonnebloemolie
- boter
- 2 partjes citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 gr. stand grill
- Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, paneermeel, zout en een mespuntje piment d’espelette.
- Schil het stukje en rasp dit boven de kom.
- Meng alls goed door elkaar.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en doe daar een el. olie en klont boter in.
- Smeer het mosterdmengsel op de vleeskant van de zalm.
- Druk goed aan.
- Leg de zalm moten op de velkant in de pan.
- Bak 5 minuten en zet dan het vuur wat lager zodat het vel niet verbrand.
- Leg de zalmmoten in een ovenschaal.
- Verwarm nog 40 gram boter in de koekenpan.
- Zet de ovenschaal in de oven.
- Bedruip met de gesmolten boter.
- Zodra de korst mooi gegratineerd is haal dan de schaal uit de oven.
- Verdeel de moten over de borden en leg er partje citroen bij.
- Serveer er een gekookt aardappeltje bij met bv. worteltjes.