Zalm met een mosterdkorst

Zalm met een mosterdkorst

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 moten zalm à 150 gr.
  • 4 eetlepel(s) paneermeel
  • 4 tl mosterd
  • 2 tl crème fraîche
  • 1 stukje gember van 4 cm.
  • zout
  • piment d’espelete
  • zonnebloemolie
  • boter
  • 2 partjes citroen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 gr. stand grill
  • Meng in een kom de mosterd, crème fraîche, paneermeel, zout en een mespuntje piment d’espelette.
  • Schil het stukje en rasp dit boven de kom.
  • Meng alls goed door elkaar.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur en doe daar een el. olie en klont boter in.
  • Smeer het mosterdmengsel op de vleeskant van de zalm.
  • Druk goed aan.
  • Leg de zalm moten op de velkant in de pan.
  • Bak 5 minuten en zet dan het vuur wat lager zodat het vel niet verbrand.
  • Leg de zalmmoten in een ovenschaal.
  • Verwarm nog 40 gram boter in de koekenpan.
  • Zet de ovenschaal in de oven.
  • Bedruip met de gesmolten boter.
  • Zodra de korst mooi gegratineerd is haal dan de schaal uit de oven.
  • Verdeel de moten over de borden en leg er partje citroen bij.
  • Serveer er een gekookt aardappeltje bij met bv. worteltjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zalm