Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ui
- 4 el amandelen te koop bij speciaalzaak, anders zelf amandelen malen)
- 1 theelepel cayennepeper
- 8 à 12 grote rauwe gamba's
- 3 à 4 ansjovis
- 2 teentjes knoflook
- 2 el visbouillon
- ½ kg mosselen
- 1 dl olijfolie
- 1 paprika
- peper & zout
- 4 plakken serranoham
- tijm
- laurier
- 2 tomaten
- 1 theelepel tomatenpuree
- 2 el peterselie
- 600 gram verse kabeljauw
- 3,5 dl witte wijn
Instructies
- Snijd de ui en paprika in grote ringen. Ontvel de tomaten en snijd in grote stukken. Snijd de knoflook in fijne schijfjes.
- Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Doe alle groente en de ansjovis in de pan (de ansjovis smelt vanzelf). Bak de serranoham krokant.
- Doe de tijm en laurier erbij en laat een 5-tal minuten stoven. Zet alles onder met witte wijn en voeg de tomatenpuree en visbouillon toe. Verwarm het tot het kookt.
- Bak de serranoham krokant.
- Voeg de mosselen toe en kruid met cayennepeper en zout. Voeg de gamba’s toe. Strooi daarna de amandelpoeder in de pan.
- Snij de kabeljauw in grote stukken en kruid met peper en zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg vers gehakte peterselie en serranoham toe.
- Serveer met turks brood (pide): even in de oven en dan dippen maar!