Zarzuela

Zarzuela

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 el amandelen te koop bij speciaalzaak, anders zelf amandelen malen)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 8 à 12 grote rauwe gamba's
  • 3 à 4 ansjovis
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el visbouillon
  • ½ kg mosselen
  • 1 dl olijfolie
  • 1 paprika
  • peper & zout
  • 4 plakken serranoham
  • tijm
  • laurier
  • 2 tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 2 el peterselie
  • 600 gram verse kabeljauw
  • 3,5 dl witte wijn

Instructies

  • Snijd de ui en paprika in grote ringen. Ontvel de tomaten en snijd in grote stukken. Snijd de knoflook in fijne schijfjes.
  • Zet een hoge stoofpan op een hoog vuur en warm de olijfolie op. Doe alle groente en de ansjovis in de pan (de ansjovis smelt vanzelf). Bak de serranoham krokant.
  • Doe de tijm en laurier erbij en laat een 5-tal minuten stoven. Zet alles onder met witte wijn en voeg de tomatenpuree en visbouillon toe. Verwarm het tot het kookt.
  • Bak de serranoham krokant.
  • Voeg de mosselen toe en kruid met cayennepeper en zout. Voeg de gamba’s toe. Strooi daarna de amandelpoeder in de pan.
  • Snij de kabeljauw in grote stukken en kruid met peper en zout. Leg ze voorzichtig in de pan en laat nog 5 minuten pruttelen. Voeg vers gehakte peterselie en serranoham toe.
  • Serveer met turks brood (pide): even in de oven en dan dippen maar!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten